Parket
PORODIČNI ALBUM TOMOVIĆ
Akcije i obaveštenja

SZTR Parketi Tomović se bavi proizodnjom i prodajom hrastovog i jasenovog parketa, a po zahtevu kupca isporučujemo i razne druge vrste parketa (trešnja, orah, javor...).

Svaki kupac dobija preciznu informaciju o vlažnosti parketa, jer se ona uvek proverava pre isporuke. Naš parket je garantovano suv i spreman za postavljanje. Parketi Tomović su odlično prihvaćeni u inostranstvu, što dokazuje dugogodišnji kontinuirani izvoz na veoma probirljiva tržišta Australije i Zapadne Evrope.

Parketi se dele prema debljini i sloju tako da postoje dvojslojni, troslojni i masivni parketi. Parketi Tomović u svojoj ponudi imaju masivni parket. Parket masivni je investicija za više generacija. Zbog odgovarajuće debljine može se brusiti, odnosno obnavljati više puta. Gotovi masivni parketi su različitih dimenzija. Dužine se kreću od 200 do 600 mm, širine od 46 do 80 mm i debljine od 21 mm. Parket treba lepiti celom površinom na podlogu.

Kada su standardi u obradi drveta i proizvodnji parketa u pitanju, sve faze proizvodnje ispunjavaju najstrožije zahteve.

Slavonski hrastov parket

Od domaćih vrsta drveta za proizvodnju parketa hrast je najčešće i pouzdano najzahvalnije drvo za parket. Zbog svoje dugotrajnosti, dobrih mehaničkih svojstava i plemenitog izgleda, hrast se kroz istoriju koristio u prizvodnji predmeta od drveta, najviše nameštaja, stolarije i podova. Pouzdan je i po mehaničkim i po estetskim svojstvima i zato ne možete pogrešiti ako se odlučite za ovu vrstu, pogotovo što najviše koristimo čuveni slavonski hrast lužnjak, čiji kvalitet ceo svet poznaje i priznaje.


Debljina parketaProizvodnja parketa

Proizvodimo klasičan parket od punog drveta

  • debljine 21 mm

u širinama:

  • 46 mm
  • 54 mm
  • 60 mm
  • 66 mm
  • 72 mm i
  • 80 mm.

Dužine parketa kreću se od 200 - 600 mm.

Slavonski jasenov parket

Izuzetno pouzdana vrsta drveta svetlo žute, odnosno bele boje. Njegova tvrdoća, kombinovana sa prirodnim sjajem daje prostoriji, svetao i svež izgled. Jasen je uz hrast glavna domaća vrsta drveta koje sa koristi za proizvodnju parketa. Po svojim karakteristikama ( tvrdoća, čvrstoća, trajnost, savitljivost, žilavost, obradljivost), veoma je sličan hrastu. Poznat je po velikoj elastičnosti - osobina drveta da pod uticajima spoljašnjih sila menja svoje dimenzije, a vrati se u prvobitni oblik čim one prestanu delovati.

Iz tog razloga posebno je pogodan za ugradnju u velike objekte – sportske hale, dvorane...

Toplotno tretiranje i označavanje drvenog materijala za pakovanje

S.Z.T.R.’’Parketi Tomović su u svoj program od 13.12.2013.god. uvrstili i toplotno tretiranje i označavanje drvenog materijala za pakovanje. Toplotno tretiranje drvenog materijala za pakovanje ( DMP ) podrazumeva zagrevanje drvenog materijala za pakovanje dok se ne postigne minimalna temperatura u sredini elemenata od 56 stepeni C i to najmanje od 30min. Drveni materijal za pakovanje je drvo ili proizvod izrađen od drveta ( izuzimajući papir ) za pakovanje, učvršćivanje, zaštitu ili za održavanje pošiljke.

Drvo bez kore, je drvo sa koga ja skinuta kora, osim vaskularnog kambijuma, kore oko uraslih čvorova i dzepova kore. Između prstenova godišnjeg porasta ( godovi ). Sušenje u komori je proces tokom koga se drvo suši u zatvorenoj komori koristeći toplotu ili kontrolu vlažnosti da bi se dostigao željeni sadržaj vlage. Tretiranje je zvanično odobren način uništavanja biljnih štetotičina. Naša oznaka je RS – 097. To je obeležje na ( DMP ) koji je međunarodno priznat i kojim se označava drveni materijal za pakovanje koji je tretiran.


Toplotno tretiranje paleta

Porodica Tomović

Pogledajte foto album porodice Tomović od 1952. godine pa do danas.

Primer slaganja parketa

Pogledajte neke od primera klasičnog slaganja parketa.
Klikni ovde...

Klasično slaganje

Postoji nekoliko načina klasičnog slaganja parketa. Pogledajte slike i šematske prikaze.
Detaljnije...

Primer slaganja parketa

Pogledajte neke od primera postavljanja parketa u obliku mozaika.
Klikni ovde...

Mozaik slaganje

Postoje razni oblici mozaika. Pogledajte slike i naše uzorke.
Detaljnije...

Ugradnja parketa

Ukoliko Vam je potrebna usluga ugradnje parketa ili bilo koja informacije u vezi postavljanja, slaganja, pripreme poda i dr... molimo Vas pozovite nas i daćemo Vam sve neophodne informacije!

032 5485 000

Google mapa

Pronađite SZTR Parketi Tomović na Google mapi

Kontakt informacije

SZTR Parketi Tomović;
32212 Prislonica, Čačak, Srbija;
Tel: (+381) 32 5485 000; 32 5485 001;
Fax: (+381) 32 5485 446;
GSM: (+381) 62 281 182; 63 511 113;

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.;
Skype: Parketi.Tomovic;
Web sajt: www.parketitomovic.com
Parketi Tomović na Facebook-u
Parketi Tomović na Instagram-u